Home / Nieuws / Van stinkende rivier naar mooie natuur

Van stinkende rivier naar mooie natuur

Het televisieprogramma Vroege Vogels van BNN/VARA heeft vorige maand uitgebreid aandacht besteed aan de natuurontwikkeling van het project Grensmaas.

Conclusie van de uitzending: de rivierverruiming tussen Maastricht en Roosteren heeft niet alleen geleid tot meer veiligheid en hoogwaterbescherming, maar heeft ook voor een nieuwe natuurdimensie langs de rivier gezorgd. Nieuwe flora en fauna gedijen goed en maken van de Grensmaas een spannend natuurgebied vol verrassingen en ontdekkingen. De uitzending is nog eens te bekijken via https://www.bnnvara.nl/vroegevogels/videos/584225.

Meers
Mooie natuur in Meers

In het verlengde van de het televisieprogramma blikken Patrick Kloet van Limburgs Landschap en Hettie Meertens van Ark in de podcastserie Vroege Vogels en Andere Dieren terug op de geschiedenis van het project Grensmaas dat inmiddels zo’n vijftien jaar in uitvoering is. De podcast is uitgezonden op NPO radio 1.

De twee natuurexperts zijn uiterst positief: “Het project Grensmaas is van hoofdpijndossier uitgegroeid tot een succes. Van stinkende rivier naar bijzondere natuur. Een voorbeeld van brede samenwerking en vertrouwen dat in binnen- en buitenland tot veel waardering leidt. Johan Remkes kan daar met al zijn onderhandelingstechnieken nog een puntje aan zuigen.”

Top