Header Image
Home / Locaties / Itteren 2008-2020 (afgerond)

Itteren 2008-2020 (afgerond)

2008-2020 (afgerond)

Consortium Grensmaas is na tien jaar werk eind 2018 klaar op de locatie Itteren. Het resultaat: veel meer veiligheid voor de inwoners door een omvangrijke rivierverruiming, een uitgebreid nieuw natuurgebied, een recreatievijver ten zuiden van het dorp en een passeervak in het Julianakanaal voor een betere doorstroming van de scheepvaart.

Itteren was het epicentrum van de zuidelijke locaties van het project Grensmaas. Voor de uitvoering werden een werkhaven en een groot grinddepot aangelegd, waar tienduizenden vrachtauto’s hun lading losten. Ook zand en grind uit Borgharen en Geulle aan de Maas werd in Itteren verwerkt.

Van al die activiteiten is niets meer te merken. Het gebied, met Kasteelhoeve Hartelstein als uitvalsbasis, is er nu voor de natuur en de recreatie.
In 2020 is het werk afgerond met de plaatsing van een brug over de Geul, zodat het hele natuurgebied voor wandelaars bereikbaar is.

In 2015 werd op de werklocatie in Itteren de Grensmaasopera georganiseerd. Een culturele productie van de Stichting Ragen die werd uitgekozen tot een van de mooiste evenementen in Limburg in dat jaar.

Download kaart Itteren

voordepot-werkhaven-itteren

Top