Home / Nieuws / Euregio op bezoek bij Consortium

Euregio op bezoek bij Consortium

Zo’n twintig burgemeesters uit Limburg en de Duitse grensstreek, wethouders en ambtenaren van de Euregionale commissie Openbare Orde, Veiligheid en Gezondheid bezochten woensdag 7 september het project Grensmaas.

Directeur Kees van der Veeken van Consortium Grensmaas benadrukte tijdens zijn inleiding dat het project Grensmaas tijdens het extreem hoogwater van juli 2021 zijn effecten heeft bewezen, maar dat er meer vaart moet worden gezet achter de uitvoering van aanvullende maatregelen. “Tijdens het hoogwater van juli is ondanks onze ingrepen ook Zuid-Limburg op diverse plaatsen maar op het nippertje ontsnapt aan nieuwe overstromingen,” aldus Van der Veeken.

illikhoven
De commissie bezocht ook illikhoven.

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren, commissievoorzitter, was uiterst complimenteus over Consortium Grensmaas: “De wijze waarop het Consortium de communicatie gestalte heeft gegeven en de inwoners heeft meegenomen, is gewoon razend knap.”

Hessels vindt de voorbeeldfunctie van Consortium Grensmaas bij het realisering van hoogwaterbescherming zo belangrijk dat hij ook andere internationale samenwerkingsverbanden van bestuurders kennis wil laten maken met het project Grensmaas.

Top