Header Image
Home / Het Consortium

Het Consortium

De uitvoering van het Grensmaasproject is in veel opzichten bijzonder. Het is de omvangrijkste publiek-private samenwerking tot nu toe in Nederland.

Het Consortium zorgt voor de complete uitvoering, van engineering en vergunningaanvragen tot aan oplevering toe. De overheid kijkt toe op de naleving van de afspraken uit 2005 en 2011. Daarbij gaat het om de provincie Limburg en de ministeries van ministeries van Infrastructuur en Milieu en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Namens die overheden ziet Rijkswaterstaat Maaswerken erop toe dat het Consortium zich aan de contractuele afspraken houdt.

In het Consortium Grensmaas zijn grindbedrijven, aannemers en Natuurmonumenten verenigd. De grindbedrijven werken samen in Maasgrind. Dat zijn: Dyckerhoff Basal, Pannerden, Van Nieuwpoort Groep, Dekker Groep, Sagrex, Niba en Cementbouw Zand en Grind. Exploitatiegroep L’Ortye Stein neemt de uitvoering van Meers voor haar rekening.

De aannemers zijn Van den Biggelaar Aannemingsbedrijf B.V., Van Oord Nederland B.V. en Boskalis B.V. Gezamenlijk vormen zij de Kombinatie Regenboog

Top