Home / Nieuws / Symposium over natuurontwikkeling Grensmaas

Symposium over natuurontwikkeling Grensmaas

Wat heeft 30 jaar grootschalige natuurontwikkeling langs de Maas in het grensoverschrijdende Rivierpark Maasvallei tussen Maastricht en Thorn tot nu toe opgeleverd? Wat zijn de kansen en uitdagingen in de toekomst?

Dat zijn de centrale thema’s van het online symposium Maas in Beeld, dat vrijdag 16 oktober wordt georganiseerd. In de middaguren krijgt het webinar een vervolg met excursies in kleine groepjes, in de natuurgebieden van het project Grensmaas in Borgharen en Meers en in het Vlaamse Hochterbampd en Negenoord.

Tijdens het symposium worden de uitkomsten van jarenlang onderzoek naar natuurontwikkeling gepresenteerd. Daarbij keken onderzoekers Gijs Kurstjens en Kris Van Looy naar de 600ha nieuwe natuur die de afgelopen jaren is ontstaan tussen Maastricht en Lanaken in het zuiden, en Thorn en Kessenich in het noorden.

Grensmaasnatuur
De Grensmaasnatuur levert mooie panorama’s op.


Met het oog op de coronarichtlijnen is het symposium alleen online te volgen. Presentatrice Fabienne Nijsten praat tijdens het webinar met onderzoekers, beleidsmakers en overige hoofdrolspelers. Belangstellenden kunnen thuis, of op de werkplek online inloggen.

Aanmelden is eenvoudig: stuur een mail naar info@rivierparkmaasvallei.eu om de link te ontvangen. Ook is er nog ruimte om deel te nemen aan de excursies in de natuurgebieden. Bij de organisatie van die excursies is ook rekening gehouden met de recent aangescherpte coronarichtlijnen.
Voor nadere info: https://www.rivierparkmaasvallei.eu.

Top