Home / Nieuws / Rusalka in de startblokken

Rusalka in de startblokken

Rusalka de kleine zeemeermin staat nu echt in de startblokken voor de première op vrijdag 2 juli en de overige uitvoeringen van de opera op 3, 4, 9, 10 en 11 juli. Het gezelschap Opera Compact heeft inmiddels de eerste repetitie achter de rug op de werklocatie Trierveld. “Die is prima verlopen. Iedereen was onder de indruk van het imposante decor”, aldus zakelijk leider Fenna Ograjensek.

Het muziektheaterspektakel krijgt ook een duidelijk regionaal tintje. Schoonzwemmers, het koor en een deel van de muzikanten zijn allemaal afkomstig uit het verenigingsleven in de regio. Voor enkele spectaculaire scenes wordt ook zwaar materieel van Consortium Grensmaas ingezet.

Techneuten, veiligheidsexperts en toeleveringsbedrijven zijn inmiddels volop in de weer om de voorstellingen rimpelloos te laten verlopen. Een van de komende dagen start ook een landelijke communicatiecampagne.

Dichtbij huis heeft Opera Compact in Grevenbicht inmiddels de schooljeugd met zang, dans en tekeningen volop geïnformeerd over de avonturen van Rusalka.

repetities

repetities
De laatste droge repetities. Inmiddels vinden de repetities plaats op locatie in Trierveld
Top