Home / Nieuws / Grensmaasopera schuift week op

Grensmaasopera schuift week op

De zes uitvoeringen van de Grensmaasopera Rusalka de Kleine Zeemeermin aan de rand van de grindverwerkingshaven in Trierveld bij Schipperskerk schuiven een week op.
De uitvoeringen zijn nu vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juli en het weekeinde van 9, 10 en 11 juli.

grensmaasopera

Het gezelschap Opera Compact en Consortium Grensmaas, die de opera in de open lucht op de imposante werklocatie faciliteert, hebben daartoe besloten met het oog op de verwachte verdere versoepeling van de coronaregels met ingang van 1 juli.
Vasthouden aan de oorspronkelijke organisatie van de opera in het laatste weekeinde van juni en het eerste weekeinde van juli zou betekenen dat de bezoekers van de eerste drie voorstellingen van 25, 26 en 27 juni een negatieve coronatest moesten overleggen om toegang te krijgen tot het muziektheaterspektakel. Opera Compact en het Consortium vonden dat een te hoge drempel voor het publiek.
Regisseur Sybrand van der Werf: “Bezoekers van dit bijzonder cultureel evenement op zo’n bijzondere plek wil je liever niet verplichten eerst een negatieve test te overleggen. Alles wijst erop dat die beperking na 30 juni niet meer nodig is. Natuurlijk blijft de veiligheid van de toeschouwers voorop staan. We hebben een tribune met een capaciteit van ruim duizend mensen voor de 500 bezoekers die we per voorstelling maximaal kunnen ontvangen.”

De belangstelling voor de zes uitvoeringen van de opera is overigens groot. Mensen die al een kaartje hebben gekocht, worden door Schouwburg De Domijnen benaderd om hun oorspronkelijke keuze voor een van de uitvoeringen te bevestigen of een nieuwe voorstelling te kiezen.
De première op 2 juli is nagenoeg en de uitvoering van 3 juli is volledig uitverkocht.

grensmaasopera grensmaasopera

De schooljeugd van Grevenbicht is inmiddels al helemaal in de sfeer van de kleine zeemeermin. Opera Compact gaf de kinderen deze week in woord en muziek de achtergronden van Rusalka. De kinderen konden daarna aan de slag met het beschilderen van banieren die tijdens de uitvoeringen worden tentoongesteld.

Top