Home / Nieuws / Onderzoekers vragen inwoners naar band met Grensmaas

Onderzoekers vragen inwoners naar band met Grensmaas

Liefdesverklaringen. Je hebt ze in alle soorten en maten. Ook als het gaat om zoiets als de genegenheid voor de Grensmaas. Lotte de Jong en haar team van het zogenaamde Living Lab Grensmaas zijn op zoek naar liefdesuitingen en andere emotionele verklaringen over de Grensmaas in de vorm van gedichten, foto’s, schilderijen, of liederen. “We willen graag een compleet beeld krijgen hoe de mensen denken over de ingrijpende gedaantewisseling van de rivier na de uitvoering van het project Grensmaas,” zegt Lotte.

Living Lab is een meerjarig, wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van het project Grensmaas op de omgeving. Meerdere universiteiten en hogescholen werken mee aan het onderzoek. Daarbij past ook een brok historie van de beeldvorming over de Maas vroeger en nu.

schilderij
Schilderij van het werk aan het project Grensmaas door Willy de Bruyn uit Grevenbicht

Living Lab Grensmaas wil de inwoners graag breed betrekken bij het onderzoek. Op de website www.livinglabgrensmaas.nl is ruimte gemaakt voor inwoners om hun Maasverhaal te verkondigen en te delen. Dat kan ook live tijdens een online klimaatcafé op maandag 21 juni 2021. Meer informatie over dat café is te vinden op: www.livinglabgrensmaas.nl

Lotte de Jong: “het zou geweldig zijn als we ons onderzoek echt samen met de inwoners gestalte kunnen geven.”

Top