Home / Nieuws / Opening brug feestje voor inwoners

Opening brug feestje voor inwoners

Consortium Grensmaas nodigt de inwoners van Maasband, Meers en Urmond van harte uit voor de officiële opening van de brug op vrijdag 8 december vanaf 15 uur.

Met het openingsfeest wil het Consortium de inwoners en alle overige partners bedanken voor de goede samenwerking in de afgelopen jaren. Nog ruim een jaar en dan zit het werk er in de drie Maasdorpen van de gemeente Stein op. De waterveiligheid in Maasband, Meers en Urmond is fors verbeterd en er is veel nieuwe natuur gekomen. Die hoogwaterbescherming en het extra groen zijn betaald met de opbrengst van de winning van zand en grind.

impressie
Een impressie van Maasband als de hoogwatergeul klaar is en mee stroomt met de Maas.

De ontvangst van de inwoners en overige genodigden is vanaf 15 uur in een grote feesttent aan de Maasbanderkerkweg, vlakbij de nieuwe brug. Om 15.30 uur zijn er enkele korte toespraken en vervolgens lopen alle gasten naar de brug voor de openingshandelingen en de ingebruikname van de Hoxweerdbrug.

Na een toast op de toekomst van de brug kunnen de inwoners en andere genodigden tot 18 uur bijpraten in de tent. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd en er kan ook gekeken worden naar historische beelden en foto’s van Maasband en omgeving.

Top