Home / Nieuws / Klauwenpad bij Meers is klaar

Klauwenpad bij Meers is klaar

Voor wie in het wilde weg dwalen en speuren nog een beetje eng vindt, is er sinds kort het Klauwenpad: een korte, gemarkeerde struinroute van circa twee kilometer langs de Grensmaas tussen Meers en Maasband.

Het Klauwenpad bestaat uit tien grote Maaskeien, klauwen in het plaatselijke dialect. Zij wijzen de weg door het hart van de Grensmaasnatuur tussen Meers en Maasband. Elke steen vertelt bovendien een oud verhaal over de lokale geschiedenis.

Klauwenpad
Een van de klauwen

“Er zijn nog altijd wandelaars die terughoudend zijn om lekker langs de rivier te struinen. Bijvoorbeeld uit angst voor distels, grote grazers of om te verdwalen. Juist die groep hopen we met deze route aan te spreken”, aldus Paul Wijenberg van Natuurmonumenten. Op de keien zijn paneeltjes geplaatst met cultuurhistorische verhalen en foto’s, verzameld door bewoners die een innige band hebben met de Maas en de omringende natuur.

Wethouder Gina van Mulken van de gemeente Stein is enthousiast over het klauwenpad. “De struinroute Meers-Maasband is een waardevolle aanvulling op de bestaande wandelingen door Stein als hart van de Maasvallei.”
Het Klauwenpad is bereikbaar via de Koevaart in Meers of vanaf de parkeerplaats bij de entree van Maasband.

Top