Home / Nieuws / Huub Stapel op bezoek bij Consortium Grensmaas voor tv-serie Langs de Maas van omroep Max

Huub Stapel op bezoek bij Consortium Grensmaas voor tv-serie Langs de Maas van omroep Max

Acteur, theaterdier en presentator Huub Stapel was maandag 17 augustus op bezoek op de locatie Trierveld in Sittard-Geleen voor opnamen van de nieuwe tv-serie Langs de Maas die de komende maanden via omroep Max wordt uitgezonden.

In een reeks afleveringen schetst Stapel het belang van de Maas op de 950 kilometer lange loop van de rivier vanaf Frankrijk tot aan de monding in de Noordzee.

In de uitzending met Consortium Grensmaas biedt Stapel een beeld van de Maas als enige grindrivier in Nederland en als waterstroom met veel archeologische schatten. Hij spreekt met directeur Kees van der Veeken van het Consortium over de gerealiseerde hoogwaterveiligheid en de natuurontwikkeling van het project Grensmaas, die gefinancierd zijn met de opbrengst van de verkoop van zand en grind. Tot het takenpakket van het Consortium behoort ook het veilig stellen van archeologische vondsten. Daarover vertelt archeoloog Jan Roijmans die enkele duizenden metalen vondsten heeft geborgen via een magneetconstructie aan de grindverwerkingsinstallaties.

Huub Stapel na de opnamen: “Wat een fascinerend project en wat een gigantische omvang.”  Stapel verwacht dat de aflevering over het project Grensmaas in februari 2021 op tv komt.

Huub Stapel en Kees van der Veeken in Trierveld
Top