Home / Nieuws / Jongste en oudste van Maasband openen de Hoxweerdbrug

Jongste en oudste van Maasband openen de Hoxweerdbrug

Ze zijn de oudste en de jongste inwoner van Maasband en vervullen een van de hoofdrollen tijdens de officiële opening van de Hoxweerdbrug op vrijdag 8 december. Lies Janssen-Van Didden (91) en Magix Schaap kijken beiden reikhalzend uit naar dat moment.

Samen met burgemeester Marion Leurs en gedeputeerde Michael Theuns van de provincie Limburg onthullen ze enkele borden. Daarna zijn zij de allereerste die een bijzonder ritje over de brug mogen maken.

Voor Magix is het een spannende dag. Elke dag ziet hij de brug liggen als hij samen met moeder Debby naar groep een van de basisschool rijdt. “Ik vind het vooral leuk dat straks iedereen over de brug mag rijden. En mooi dat ik de eerste ben”, lacht hij.

Lies heeft onlangs nog kort in het ziekenhuis gelegen, maar is inmiddels weer opgeknapt. Zij was het ook die de naam bedacht voor de brug en werd daarvoor twee jaar geleden nog in de bloemetjes gezet. “In het ziekenhuis heb ik nog gezegd, dat ik vooral weer snel naar huis wilde, omdat ik de brug moet openen”, zo verklapt de oudste inwoner van Maasband.

Magix Schaap
Magix Schaap (4): de jongste van Maasban
Lies Janssen
Lies Janssen-Van Didden
Top