Home / Nieuws / De grootste fan van het project Grensmaas

De grootste fan van het project Grensmaas

Daan Oonincx uit Schipperskerk heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een van de grootste fans van het project Grensmaas.

Daan, een 17-jarige student praktijkonderwijs aan het Sittardse DaCapo-college, is vrijwel dagelijks present om de voortgang van de werkzaamheden te bekijken. Daan stapt vijf tot zes keer per week op z’n fiets, of wandelt naar Trierveld om de allerlaatste ontwikkelingen in ogenschouw te nemen. Als jongetje van tien was hij erbij, toen de eerste schop in de grond ging.
“Ik vind het fascinerend hoe een compleet landschap vanuit het niets op de schop wordt genomen en een geheel nieuw gezicht krijgt. Met indrukwekkende machines en zonder noemenswaardige overlast. In Schipperskerk merken we er zelden iets van. Ik stond als jongetje al vooraan op het moment dat langs de Parallelweg de eerste schop de grond in ging”, vertelt Daan. Zijn grootste wens? Een dagje mee in een van de dumpers, zo’n mega-vrachtauto, of in een van de kranen. Als zijn vriendin mee mag, zou dat helemaal het einde zijn.

Daan Oonincx
Daan Oonincx in Trierveld

Hij heeft overigens geen plannen om zelf het grondverzet of de waterbouw in te gaan. Zijn droombaan hoopt hij te vinden in de ICT-sector.

Daan knoopt vaker gesprekjes met medewerkers van Consortium Grensmaas en bewoners aan als hij weer eens op de uitkijk staat om de zoveelste blik te werpen op het nieuwe landschap in Trierveld. Inmiddels heeft hij zich ontpopt tot een heuse specialist, met brede kennis van de machines en de afspraken over het Grensmaasproject.
Daan: “Je proeft de trots bij de mannen op het werk. En weet je? Tuurlijk zijn er bewoners die twijfelen en vinden dat het allemaal lang duurt. Maar ik ben er zeker van dat dit een heel mooi gebied wordt. Met natuur en een stukje landbouw. En het is vooral onze generatie die daarvan mag genieten. Geweldig toch?”

Top