Home / Nieuws / Bloemen voor Lies die naam hoogwaterbrug Maasband bedacht

Bloemen voor Lies die naam hoogwaterbrug Maasband bedacht

Lies Janssen-Didden (89) uit Maasband is woensdag 19 mei in de bloemetjes gezet door een delegatie van Consortium Grensmaas. Lies, de oudste inwoner van Maasband, is de winnares van de naamwedstrijd voor de nieuwe hoogwaterbrug in het dorp. Zij was een van de inzenders die aan kwam zetten met de Hoxweerd als nieuwe naam voor de hoogwaterbrug.

Net als 99 procent van de overige inwoners heeft Lies de hoogwaterbrug al omarmd nog voor de officiële ingebruikname. Als het weer het even toestaat, loopt ze met de rollator naar de brug om van het ranke ontwerp te genieten. “Maar ik geef mijn eindoordeel over de brug pas als het werk helemaal klaar is”, zegt Lies heel diplomatiek.

bloemen voor Lies
Directeur Kees van der Veeken van Consortium Grensmaas zette Lies in de bloemetjes en overhandigde een van haar favoriete tussendoortjes: een doos handgemaakte bonbons.

Lies is in haar nopjes dat ze als prijswinnaar uit de bus is gekomen. In totaal kwamen er zo’n 90 inzendingen binnen met suggesties voor een naam voor de nieuwe hoogwaterbrug. Lies, moeder van zeven kinderen, woont al haar hele leven in Maasband. Ze wil zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in het dorp, dat ze voor geen geld van de wereld wil inruilen voor een andere woonplek. “Hier kennen de mensen elkaar, maken we steevast een praatje en is de omgeving groen.”

Lies heeft zich inmiddels stellig voorgenomen ook bij de opening van de hoogwaterbrug present te zijn. Om met eigen ogen te aanschouwen als het bord met de naam Hoxweerdbrug onthuld wordt. En ze popelt om zelf een handje te helpen bij die onthulling. Die toezegging heeft Consortium Grensmaas maar meteen gedaan.

Top