Home / Nieuws / Eerste struinkaart RivierPark Maasvallei aan Nederlandse Maasoever

Eerste struinkaart RivierPark Maasvallei aan Nederlandse Maasoever

In Kasteelhoeve Hartelstein is donderdag 3 maart 2016 de allereerste wandelkaart van het RivierPark Maasvallei aan Nederlandse zijde gepresenteerd. Het natuurgebied van Borgharen staat centraal op die kaart.

De kaart is een coproductie van Staatsbosbeheer, Ark en het Regionaal Landschap Kempen Maasland. Behalve een fraai overzicht van het natuurgebied Borgharen, waar enkele jaren geleden de horizon nog werd bepaald door graafmachines en dumpers van Consortium Grensmaas, biedt de kaart ook een overzicht van de Maasvallei tussen Elsloo en Maastricht, veel toeristische wetenswaardigheden en informatie over oude streekcultuur en nieuwe riviernatuur.

Kirsten Nievelstein van Staatsbosbeheer overhandigde de eerste exemplaren van de struinkaart aan wethouder Gerdo van Grootheest van Maastricht en schepen Christel Gorissen van Lanaken. Beide bestuurders lieten zich lovend uit over de natuurontwikkeling aan beide Maasoevers.

De kaart kost 3 euro en is onder meer te koop bij de VVV-winkels in Zuid-Limburg en via de webshop van RivierPark Maasvallei.

De struinkaart van Borgharen
De struinkaart van Borgharen
Top