Home / Nieuws / Boomplantdag Schipperskerk

Boomplantdag Schipperskerk

Dorp omringd door groen in kader project Grensmaas

Zo’n 85 kinderen van de basisscholen Swentibold uit Born en De Avonturier uit Buchten gaan woensdag 16 maart vanaf 10 uur aan de slag met het planten van ongeveer 1750 bomen en struiken bij de Berghaven in Schipperskerk.

De scholieren kunnen tijdens die klus rekenen op assistentie van de wethouders Pieter Meekels en Leon Geilen van de gemeente Sittard-Geleen die ook de spade ter hand nemen. De bomen en struiken vormen een nieuw bosplantsoen.

De boomplantdag maakt deel uit van een omvangrijke groenoperatie aan de noord- oost- en zuidflank van Schipperskerk. Die groenoperatie heeft eerder al geleid tot de aanplant van vele honderden bomen, planten en struiken en de aanleg van nieuwe wandelpaden rond het dorp.

Het nieuwe groen vloeit voort uit een afspraak tussen Consortium Grensmaas en de gemeente Sittard-Geleen. Het Consortium is nabij Schipperskerk, in het Trierveld, bezig met de voorbereidingen voor de hoogwaterbescherming en de grindwinning als onderdeel van het project Grensmaas.

De Stichting IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen) heeft voor de deskundige begeleiding van de groenoperatie gezorgd. Volgens het IKL kan het groene Schipperskerk op termijn uitgroeien tot een van de schakels in het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei.

Boomplantdag

Voor nadere info: Peet Adams 06-13278181

Top