Home / Nieuws / De droom van John Mofers

De droom van John Mofers

John Mofers uit Illikhoven had al jaren een droom. De Grensmaas biedt een fantastisch vaargebied voor tochtjes met een vlot waarvoor de geringe diepgang van de rivier geen belemmeringen oplevert. In zijn droom zag John al de contouren van een hele vloot vlotten waarvoor geheid grote belangstelling is onder recreanten. Voor dagtochtjes, maar ook voor een weekend op het water.

De Illikhovenaar ging niet over een nacht ijs. Hij zocht contacten met Rijkswaterstaat, voerde overleg met RivierPark Maasvallei en ging vervolgens zelf aan de slag met de bouw van een Grensmaasvlot. Inmiddels heeft hij twee prototypes klaar. De afgelopen dagen was het tijd voor een proefvaart met een van de ontwerpen. “Je moet het zelf ervaren. Het is een geweldige beleving,” zo concludeert John.

Mofers wil met zijn vlotten een extra dimensie geven aan de recreatie op de Grensmaas, die met de gerealiseerde rivierverruiming ook de mogelijkheid biedt om bijvoorbeeld op grindvlaktes te verpozen. Met zijn eerste vlot is de verwezenlijking van zijn droom een stuk dichterbij.

vlot
John Mofers op zijn eerste vlot op de Grensmaas
Top