Home / Nieuws / Nick Naus verknocht aan Grensmaas

Nick Naus verknocht aan Grensmaas

Je hebt van die mensen die met hart en ziel zijn verbonden aan de Grensmaas. Nick Naus uit Grevenbicht is daar een voorbeeld van. Nick, afkomstig uit de regio Venlo, belandde samen met zijn echtgenote Wil in Grevenbicht omdat ze per sé ergens dicht bij de rivier wilden wonen.

Nick stond mede aan de wieg van Tiny Objects. Een jaar geleden was dat niet meer dan een spontaan idee om met landschapselementen van lokale architecten de Grensmaasnatuur in Grevenbicht en omgeving een eigen dimensie te geven. Inmiddels is dat idee uitgegroeid tot een breed gedragen project dat is voorgedragen voor Europese subsidie, kan rekenen op financiële steun van de gemeente Sittard-Geleen en ook omarmd wordt door Consortium Grensmaas.

Koeweide
De rivierverruiming in Koeweide levert dit kunstzinnig beeld op

Nick zwerft veelvuldig langs de Grensmaas met zijn camera om foto’s en filmpjes te maken van al het moois dat de rivier te bieden heeft. Het resultaat zijn dromerige vergezichten, abstracte, bijna kunstzinnige beelden van de rivierverruiming in Koeweide en een prachtig filmpje over oeverzwaluwen in Grevenbicht dat hier te bekijken is.

Nick verhaalt trouwens ook over de Grensmaas in een blog waarin hij vertelt over toevallige ontmoetingen langs de Grensmaas en zijn fascinatie voor de natuur. En als Naus niet wandelt langs de rivier is de kans groot dat hij op de Grensmaas rond peddelt in zijn kano. “Het is jammer dat het nog een tijd duurt voordat de nieuwe natuur in Grevenbicht gestalte krijgt. Maar ook de kale plekken die resteren na de ingrepen van het Consortium leveren fascinerende beelden op.”

 

Top