Home / Nieuws / Consortium weer in de prijzen

Consortium weer in de prijzen

Consortium Grensmaas heeft de tweede plaats in de wacht gesleept bij de verkiezing van de prof. dr. ir. J.F. Agemaprijs. Die prestigieuze prijs wordt een keer in de vijf jaar uitgereikt aan een innovatief waterbouwkundig werk, ontworpen of uitgevoerd door een Nederlandse aannemer.

Volgens het juryrapport is het project Grensmaas een onderscheidend project door de bijzondere inzet om de oorspronkelijk kritische houding van de omgeving om te buigen in een positieve en constructieve sfeer. Het Consortium scoort uitmuntend op het integrale ontwerp van het project, de hoge mate van zelfrealisatie en de samenwerking. Het eindoordeel van de jury: “Het is een prachtig project om internationaal te laten zien hoe Nederland met water leeft. Daarnaast heeft het project Grensmaas zijn meerwaarde dubbel en dwars bewezen bij het beheersen van het extreem hoogwater in Limburg in juli dit jaar.”

Lof ook voor de natuurontwikkeling zoals in Nattenhoven

Voor de Agemaprijs waren in totaal zeventien inzendingen geselecteerd. Consortium Grensmaas was voor een van de drie ereplaatsen genomineerd, samen met het project Marken Wadden en de derde kolk Prinses Beatrixsluis en verbreding Lekkanaal. Uiteindelijk kwam het project Marken Wadden als winnaar uit de bus omdat de jury veel waarde hechtte aan de ecologische ontwikkeling van het hele Markermeer, die het project bewerkstelligt. Er was ook nog een tweede Limburgs Maasproject geselecteerd: Ooijen-Wanssum. De prijen zijn eind oktober uitgereikt tijdens de landelijke Waterbouwdag.

Top