Home / Nieuws / Afscheid Pierre Wielders

Afscheid Pierre Wielders

“Jullie hebben een prachtig stuk werk weggezet in het Maasgebied rond Illikhoven en Visserweert. En het risico op nieuwe overstromingen aanzienlijk verminderd.”

Dat compliment is afkomstig van Pierre Wielders, als ambtenaar van de gemeente Echt-Susteren, de schakel tussen de lokale overheid en Consortium Grensmaas bij de uitvoering in Illikhoven en Visserweert. Wielders is op 30 april met pensioen gegaan. Een stil afscheid door de sociale beperkingen van het Coronavirus.

Wielders is enthousiast over de samenwerking tussen gemeente en consortium en vooral de resultaten van het project Grensmaas. “Het was voor mij een van de mooiste werken waar ik een steentje aan heb mogen bijdragen. Door het project werden water, toerisme en natuur bij elkaar gebracht. Juist voor die drie elementen heb ik altijd warm gelopen.”

De open Grensmaasdag in Trierveld in 2017 was voor Pierre een van de hoogtepunten in de samenwerking met het Consortium. In die categorie valt ook de inrichting van het dorpspleintje in Illikhoven, waarvoor Wielders zelf nog een beeldhouwwerk leverde. Want beeldhouwen is een van zijn grote passies. Net als zijn activiteiten als opa.

Pierre Wielders
Pierre Wielders
Top