Home / Nieuws / Volgend jaar open Grensmaasdag bij Schipperskerk en Visserweert

Volgend jaar open Grensmaasdag bij Schipperskerk en Visserweert

Consortium Grensmaas organiseert in 2017 een open dag op de nieuwe werklocaties Trierveld/Koeweide in Sittard-Geleen en Visserweert/Illikhoven in Echt-Susteren. De belangstelling van het publiek voor de grootschalige ontwikkelingen op de locaties Trierveld en Visserweert is zo groot, dat het Consortium de werklocaties een dag voor de inwoners openstelt.

De voortgang van het werk trekt zoveel aandacht, dat Consortium Grensmaas zelfs geattendeerd is op gevaarlijke verkeerssituaties. Automobilisten remmen op de brug van de Parallelweg en stoppen soms zelfs om maar een glimp van de werklocatie te kunnen opvangen.
Zoals het er nu naar uitziet, vindt de open dag in september 2017 plaats. Het is dan tien jaar geleden dat het project Grensmaas met het eerste grondverzet in Itteren van start is gegaan. Het officiële startsein werd in 2008 gegeven.

Het programma voor de open dag moet nog nader vastgesteld worden, maar Rijkswaterstaat Maaswerken is in elk geval een van de partners bij de organisatie.
Ook de media hebben de afgelopen weken veel aandacht besteed aan de voortgang van het project. Over de hoogwaterbrug in Visserweert en de ontwikkelingen in Trierveld zijn reportages verschenen in diverse kranten en op radio en televisie.

Open dag Grensmaas
Sfeerimpressie van de laatste open dag in Itteren in 2015
Top