Home / Nieuws / Première documentaire Grensmaas van L1 in Itteren

Première documentaire Grensmaas van L1 in Itteren

Woensdag 28 januari is in Kasteelhoeve Hartelstein de première van de L1-documentaire Grensmaas tot de dood en verder.

l1

Journalist Jos van den Broek en cameraman Ben Brack hebben voor de documentaire het werk van Consortium Grensmaas op fascinerende wijze in beeld gebracht. Maar niet alleen de grindwinning, rivierbeveiliging en natuurontwikkeling komen aan bod. Ook de relatie die de bevolking met de Grensmaas én het Consortium heeft, wordt in de documentaire belicht.

In overleg met L1 is besloten vooral bewoners uit het werkgebied van Consortium Grensmaas uit te nodigen voor de première. Daarbij gaat het met name om de leden van de klankbordgroepen die zich vanaf de start van de werkzaamheden inzetten om in goed overleg de uitvoering op de afzonderlijke locaties tot een succes te maken.

Tijdens de bijeenkomst wordt ook het eerste exemplaar van het boek De strijd die nooit ophoudt gepresenteerd. Dat boek beschrijft de ontwikkelingen rond de rivierbeveiliging vanaf de overstromingen in 1993 en 1995, nu twintig jaar geleden. En geeft een beeld van de enorme inspanningen die nog nodig zijn om de bevolking meer bescherming te bieden tegen nieuwe overstromingen.

De documentaire over de Grensmaas wordt in de dagen na de première ook op tv uitgezonden.

Top