Home / Nieuws / Grensmaasnatuur valt in de smaak bij recreanten

Grensmaasnatuur valt in de smaak bij recreanten

Bezoekers van de Maasvallei zijn positief over de natuurgebieden langs de rivier. Ze geven een gemiddeld rapportcijfer van 7,6.

Dit blijkt uit een tevredenheidsonderzoek van Natuurmonumenten. Bezoekers zijn vooral erg enthousiast over de ontwikkeling van de natuur en de rust en ruimte in het gebied.

Borgharen-140910080

De meeste bezoekers komen om te ontspannen en er even tussen uit te zijn.
Natuurmonumenten beheert in de Maasvallei al gebieden zoals Koningssteen, Molenplas en Meers. De uitvoering van het project Grensmaas betekent dat er in het gebied nog eens duizend hectare bij komt. In Borgharen en Geulle aan de Maas is die natuur volop in ontwikkeling en ook al toegankelijk.

De mogelijkheid om vrij te kunnen struinen in de wildernisnatuur wordt gewaardeerd. Maar drassige paden, te weelderige begroeiing en de grazers worden niet door iedereen als positief ervaren. Kwaliteit van de paden en de infrastructuur zijn het meest genoemd als verbeterpunt. Ook is er behoefte aan meer informatie.

In 2015 gaat Natuurmonumenten de Hompesche Molen in Stevensweert als noordelijke entree van het Grensmaasgebied restaureren en er een informatiepunt inrichten.

Ook België maakt volop werk van een natuurlijke Maas. Daardoor ontstaat er straks een aaneengesloten en grensoverschrijdend Rivierpark Maasvallei van ruim 2000 hectare. Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer gaan deze nieuwe natuur aan Nederlandse zijde beheren.

Nadere info? www.natuurmonumenten.nl/activiteiten/agenda

Top