Home / Nieuws / Open dag in Trierveld/Illikhoven

Open dag in Trierveld/Illikhoven

Consortium Grensmaas is gestart met de eerste voorbereidingen voor de organisatie van een open Grensmaasdag op de locatie Trierveld op zaterdag 18 juni 2022. Het evenement gaat alleen door als corona rond dat tijdstip geen belemmeringen meer oplevert.

Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat Consortium Grensmaas, in samenwerking met Rijkswaterstaat Maaswerken, natuurorganisaties en gemeenten de deuren opende voor de laatste Grensmaasdag.

Op zaterdag 9 september 2017 kwamen, ondanks aanhoudende hoosbuien, zo’n 6000 bezoekers uit het hele land naar de werklocatie in Trierveld om de uitvoering van het project Grensmaas van dichtbij te bekijken. De bezoekers kregen een boottocht, zandsculpturen, het imposante machinepark, muzikale optredens en excursies naar de natuurgebieden en de hoogwaterbrug in Visserweert voorgeschoteld. Ook was er volop tekst en uitleg over de grindwinning, de natuurontwikkeling en de rivierverruiming.

open dag grensmaas
Boottocht tijdens de open dag in Trierveld in 2017

Het project Grensmaas is in 2007 in Itteren van start gegaan. Daar kreeg het publiek ook drie keer de mogelijkheid geboden om het werk aan de rivier van dichtbij te bekijken.

Uitvalsbasis in Itteren was de kasteelhoeve Hartelstein. De open dagen in Itteren, met excursies naar Borgharen, trokken in totaal zo’n 10.000 bezoekers.

De open Grensmaasdag in 2022 zal zich opnieuw afspelen in Trierveld. De voorbereiding focust zich vooralsnog op de opzet van het programma.

open dag grensmaas
Ook de Limburgse schutterscultuur ontbrak niet tijdens de laatste open dag
open dag grensmaas
Het grote materieel trekt de aandacht van jong en oud tijdens elke open dag
Top