Home / Nieuws / Mooi perspectief voor RivierPark Maasvallei.

Mooi perspectief voor RivierPark Maasvallei.

De nieuwe Grensmaasnatuur levert de komende jaren een mooi perspectief om het recreatief wandelen en fietsen in Limburg op een nog hoger plan te tillen. Limburgers zijn de meest fanatieke wandelaars van heel Nederland en ook 43 procent van de inwoners van deze provincie fietst voor het plezier, zo blijkt uit onderzoek.

Volgens VVV-directeur Anya Nieuwerra biedt dat volop kansen voor RivierPark Maasvallei. Door de ingrepen van Consortium Grensmaas en het werk aan de Vlaamse oevers is volgens Nieuwerra een nieuw en prachtig rivierenlandschap ontstaan. Marketing en nieuwe verbindingen met het achterland zijn wel nog nodig om het RivierPark bij het grote publiek bekend te maken.

De VVV-directeur benadrukt dat de Maas tot het DNA van Limburg behoort en zich daarmee ook kan onderscheiden. Niet alleen provinciaal, maar ook internationaal. De Maasfietsroutes in Limburg tellen al een totale lengte van 200 kilometer. Met het lenteachtige weer van de afgelopen dagen was het overigens al filefietsen op bijvoorbeeld de nieuwe route langs de Grensmaas tussen Roosteren en Grevenbicht. Wim Wackers uit Schipperskerk: “Het was vooral in het weekeinde razend druk, maar het gaat dan ook om een van de mooiste fietsroutes.”

Top