Home / Nieuws / Maasband even hotspot voor media

Maasband even hotspot voor media

Zelfs niet alle Limburgers weten een-twee-drie waar ze het lieflijke dorp Maasband in de gemeente Stein moeten zoeken. Toch was Maasband deze maand enkele dagen een heuse internationale hotspot voor de media.

Met het hoogwatergolfje van januari in het achterhoofd meldden kranten, radio en televisie zich bij Consortium Grensmaas voor reportages over de uitvoering van het werk in Maasband. Met name de aanleg van de hoogwatergeul in Maasband, goed voor een waterpeilverlaging van zo’n 40 centimeter, trok de aandacht en haalde zelfs het NOS-journaal. Journalisten, fotografen en cameraploegen van De Limburger, 1Limburg, de Vlaamse omroep VRT en de krant Het Belang van Limburg streken neer in Maasband. Ook de hoogwaterbrug kwam telkens aan de orde in de reportages.

hoogwaterbrug
De hoogwaterbrug in Maasband

‘Nederlands dorp wordt eiland als Maas overstroomt’ zo kopte het nieuws van VRT. In het journaal van die Vlaamse omroep merkte de journalist op nog nooit zoveel gele voertuigen bij elkaar te hebben gezien, waarmee hij doelde op de kolonne mega-vrachtauto’s, die zand en grind vervoeren.

Heel concreet: voor het afgraven van de nevengeul zijn in totaal zo’n 40.000 vrachtautoladingen nodig. Slotconclusie van de Vlaamse omroep: “Er wordt goed werk geleverd in Maasband, dat ook positieve effecten heeft voor de waterveiligheid in Vlaanderen.
Het hoogwater van deze maand, veroorzaakt door dagenlange regenval, was overigens niet uitzonderlijk en komt nagenoeg elk jaar wel een keer voor. Het leverde ook geen echte hindernissen op voor de uitvoering van het project Grensmaas.

Archieffoto Maasband
Archieffoto van Maasband uit 2018, nog zonder hoogwaterbrug
Top