Home / Nieuws / Internationaal bezoek voor Consortium Grensmaas

Internationaal bezoek voor Consortium Grensmaas

Kwaliteit van leven. Het project Grensmaas voegt daar in Zuid-Limburg met waterveiligheid en omvangrijke nieuwe natuur veel extra’s aan toe.

Niet verwonderlijk dus dat president Mauro Migliorini di Asolo en secretaris-generaal Pier Giorgio Oliveti van de internationale organisatie Cittaslow enthousiast waren over hun werkbezoek aan de Grensmaas. Samen met burgemeester Jos Hessels en wethouder Peter Pustjens van de gemeente Echt-Susteren en burgemeester Johan Tollenaere van Maaseik bezochten de Italiaanse bestuurders vrijdag 24 februari de werklocatie Trierveld en Illikhoven en Visserweert. Ze waren vooral onder de indruk van de omvang van het project.

Roosteren
De burgemeesters Tollenaere en Hessels, wethouder Pustjens en Italiaanse bestuurders met de vlag van Cittaslow op de brug in Roosteren

Cittaslow is wereldwijd actief in 30 landen. Ruim 220 gemeenten hebben inmiddels het internationale keurmerk van die organisatie. Dat betekent dat die gemeenten zich onderscheiden met een excellente leefomgeving. Echt-Susteren en Maaseik zijn Cittaslow-gemeenten.

Het bezoek van de Italiaanse bestuurders van Cittaslow werd afgesloten met een kijkje op de Pater Sangersbrug in Roosteren die waarschijnlijk binnen enkele jaren wordt vervangen door een nieuwe brug. De gemeente Echt-Susteren en Consortium Grensmaas hopen dat de aanleg van de brug ook tot een nieuwe gebiedsontwikkeling voor Roosteren leidt met extra waterveiligheid, natuur en mogelijk woningbouw.

Top