Home / Nieuws / Kunstwerk dat herinnert aan paardengraf Borgharen in december klaar

Kunstwerk dat herinnert aan paardengraf Borgharen in december klaar

Zoals het er nu naar uitziet, krijgt het kunstwerk in Borgharen, dat herinnert aan de vondst van het vermaarde paardengraf in 2010, nog voor het einde van dit jaar gestalte.

De vindplaats van het paardengraf is inmiddels tot op de centimeter nauwkeurig uitgemeten. Het terrein wordt op korte termijn geëgaliseerd, voorzien van worteldoek en een laag grind. Daarop wordt het kunstwerk geplaatst. Het wordt 50 meter lang en twee meter breed.

Kunstenaar Adri Verhoeven heeft 65 grote grindblokken geselecteerd. Elke steen symboliseert één paardenskelet. De grindblokken worden geplaatst in de vorm en de afmeting die het blootgelegde paardengraf ook had.

Bij de 65 stenen komt als extra eyecatcher een groepje van vier grote, rond gepolijste, zwarte natuurstenen. Die dienen als halteplek voor recreanten die het kunstwerk, als onderdeel van een wandeling, komen bekijken. Bij het kunstwerk wordt ook een infobord geplaatst met de achtergronden van de vondst en een verwijzing naar Kasteelhoeve Hartelstein waar een van de paardenskeletten kan worden bekeken.

Kunstwerk grensmaas
De gepolijste stenen van Adri Verhoeven die bij het kunstwerk in Borgharen worden geplaatst
Top