Home / Nieuws / Itterenaren blij met nieuwe natuur

Itterenaren blij met nieuwe natuur

Annie, Lea en Sjef zijn met name enthousiast over de combinatie van de snel ontluikende bloemen, planten en struiken, in combinatie met de aanwezigheid van Konikpaarden en Gallowayrunderen. En natuurlijk de weldadige rust. “De weilanden en koeien van weleer missen we echt niet. Die zijn er trouwens elders nog genoeg. Mensen die daarover klagen, komen kennelijk nergens. Er is hier zoveel moois.”

De Itterenaren signaleren overigens wel dat steeds meer mensen het RivierPark Maasvallei ontdekken. Ze ontmoeten meer en meer wandelaars. “Maar er is hier ruimte genoeg. We hebben ook al een ommetje gemaakt bij de recreatievijver. Daar zitten al zwanen. We kijken wel reikhalzend uit naar de afronding van het natuurgebied rond Kasteelhoeve Hartelstein. Dan is de wandelroute voor ons compleet.”

Ook Annie, Lea en Sjef maakten zich bij de start van het project Grensmaas grote zorgen over de aantasting van de leefbaarheid in Itteren. “Volstrekt ten onrechte. Consortium Grensmaas heeft het werk uiterst netjes uitgevoerd. En we zijn zo blij dat we het eindresultaat nog mogen meemaken.”

Vlnr: Lea, Sjef en Annie
Top