Home / Nieuws / Internationale prijs voor RivierPark Maasvallei

Internationale prijs voor RivierPark Maasvallei

Het RivierPark Maasvallei, dat op de Limburgse rivieroevers grotendeels bestaat uit natuur van het project Grensmaas, is uitgeroepen tot de beste wandelroute van het jaar in de Benelux.

Het gaat om de grensoverschrijdende lange afstandswandeling die alle moois van het RivierPark verbindt via een totale route van 137 kilometer op beide oevers van de Maas.

Het RivierPark Maasvallei is de naam van het langgerekte landschap tussen Maastricht/Lanaken en Thorn/Kessenich, aan beide oevers van de Maas. De route is volledig bewegwijzerd. Ideale startplaatsen zijn de toegangsdorpen aan beide oevers, zoals Itteren, Geulle, Elsloo, Grevenbicht, Roosteren, Stevensweert en Thorn. Aan de Vlaamse kant spreken Oud-Rekem, Leut, Stokkem, Aldeneik en Kessenich tot de verbeelding. Er zijn bovendien aanlooproutes vanuit het station in Maastricht en de historische kern van Sittard.

wandelen
Mooi wandelen in het RivierPark

Struinen langs de Maas wordt tijdens de wandeling afgewisseld met routes door charmante Maasdorpjes. Omdat de Maas in dit gebied zoveel dynamiek toont, is er ook een droge voetentraject of hoogwateralternatief bewegwijzerd, dat zelfs in de natste periodes begaanbaar is. Dat initiatief kon de jury van de beste wandelroute van 2021 in de Benelux bijzonder waarderen.

De bekroonde route bestaat nu bijna een jaar en is al veelvuldig gelopen. De bijhorende routekaart vloog vorig jaar de deur uit.

Wethouder toerisme Gina van Mulken van de gemeente Stein: “Deze route is nu al iconisch. Ze verbindt bekende én verborgen parels in de samenwerkende gemeenten in het RivierPark. Samen met alle partners bouwen we aan een uniek verhaal waar bewoners en bezoekers beter van worden”.

De prijs is vorige week uitgereikt tijdens de (virtuele) Fiets- en Wandelbeurs in Gent en Utrecht

Alle info op: www.rivierparkmaasvallei.eu

Top