Home / Nieuws / Hoofdrolspelers Grensmaasopera bekend

Hoofdrolspelers Grensmaasopera bekend

De namen van de hoofdrolspelers van de Grensmaasopera Rusalka de kleine zeemeerin zijn bekend. En het zijn klinkende namen.

Rusalka wordt gespeeld door de Nederlands-Sloveense sopraan Kristina Bitenc. “Dit is voor mij een droom. Heerlijk om weer te kunnen zingen,” aldus Kristina met een verwijzing naar de vele afgelastingen van culturele evenementen in de afgelopen maanden door het coronavirus. De heks wordt vertolkt door de Belgische mezzosopraan Lien Haegeman.  De bekende Venlose bariton Sef Thissen treedt op als de waterman. “Ik verheug me op de uitvoeringen met een gedreven team dat een topprestatie wil neerzetten in een fascinerend decor van grindwinning.”  Irene Hoogveld kruipt in de rol van vreemde prinses.

Zoals eerder gemeld zijn de zes uitvoeringen van de kleine zeemeermin op de kade van de werkhaven van Consortium Grensmaas op de locatie Trierveld in Born in het laatste weekeinde van juni en het eerste weekeinde van juli 2021. Per uitvoering is er ruimte voor maximaal 500 toeschouwers, die hoe dan ook coronaproof van het muziektheaterspektakel kunnen genieten. De kaartverkoop bij de Limburgse theaters start eind deze maand.

hoofdrolspelers
De hoofdrolspelers staan te popelen om met de voorbereidingen voor de opera te beginnen. Vlnr: Sef Thissen, zeemeermin Kristina Bitenc en al in pose: heks Lien Haegeman
Top