Home / Nieuws / Het gaat goed met RivierPark Maasvallei

Het gaat goed met RivierPark Maasvallei

Het gaat goed met het RivierPark Maasvallei. De gemeenten Maastricht, Stein, Meerssen, Sittard-Geleen, Echt-Susteren en Maasgouw hebben besloten de komende vijf jaar, samen met de gemeenten aan de Vlaamse Maasoever, verder te bouwen aan de recreatieve aantrekkingskracht van het natuurgebied. Daarbij gaat het niet alleen om de promotie, maar ook de zorg voor extra voorzieningen, zoals rustplekken en parkeerplaatsen.

Inmiddels is het RivierPark ook in de race voor de officiële erkenning als landschapspark.
Met die status kan het Rivierpark rekenen op extra ondersteuning van de Vlaamse overheid. Samen met enkele andere projecten is het RivierPark geselecteerd en moet nu aan de slag met een lange termijnvisie om de erkenning definitief binnen te halen. De jury is lovend over het RivierPark, maar adviseert de randen van het gebied, dat grotendeels parallel loopt met het werkgebied van het project Grensmaas en de landbouw nauwer te betrekken bij de ontwikkelingen.

Onderzoek wees eerder al uit dat het RivierPark op termijn kan rekenen op het jaarlijks bezoek van zo’n miljoen recreanten die fietsend en wandelend het gebied in Zuid-Limburg verkennen.

Top