Home / Nieuws / Grensmaas duurzaam voorbeeldproject in Echt-Susteren

Grensmaas duurzaam voorbeeldproject in Echt-Susteren

Het project Grensmaas is door Echt-Susteren uitgekozen als toonaangevend duurzaam project in die gemeente. Alle medewerkers van de gemeente komen dit jaar op werkbezoek bij het project Grensmaas. Bovendien krijgt het project een heuse ambtelijke ambassadeur.

Echt-Susteren is volop bezig zich te profileren als Citaslow-gemeente: dat is een internationaal keurmerk voor gemeenten waar het leven op alle fronten goed is. Rond dat keurmerk zijn in Echt-Susteren vijf kernwaarden vastgesteld: gastvrijheid, toegankelijkheid, historie, sociale cohesie en duurzaamheid.

De gemeente oordeelt dat het project Grensmaas bijdraagt aan de duurzaamheid in- en cultuurhistorie van die gemeente door het realiseren van hoogwaterbescherming en de verdere ontwikkeling van recreatie langs de Maas. Maar wel met respect voor het bestaande, zoals de kern van Visserweert.

Het is de bedoeling dat de projecten die de vijf kernwaarden van de gemeente illustreren op het eind van het jaar in een boek op een rijtje worden gezet.

Rivierverruiming gezien vanaf de hoogwaterbrug in Illikhoven
Rivierverruiming gezien vanaf de hoogwaterbrug in Illikhoven
Top