Home / Nieuws / Golf van publiciteit over bereiken hoogwaterdoelstelling

Golf van publiciteit over bereiken hoogwaterdoelstelling

Het realiseren van de hoogwaterdoelstelling door Consortium Grensmaas heeft tot een golf van publiciteit geleid, tot aan de NOS toe.

De media zijn de afgelopen weken breed het gesprek aangegaan met bewoners en bestuurlijke hoofdrolspelers van toen en nu. Die zijn donderdag 9 november present tijdens een bijeenkomst bij Kasteelhoeve Hartelstein waar nog eens uitgebreid wordt stilgestaan bij het feit dat Zuid-Limburg het water nu buiten de deur houdt bij soortgelijke waterstanden als tijdens de overstromingen van 1993 en 1995. Kinderen van de basisschool De Maasköpkes uit Borgharen onthullen onder meer een gedenksteen. Ook wordt het boek Maasmijmeringen gepresenteerd. Dat boek biedt een uitgebreid beeld van tien jaar werk aan de Maas, dat de tienduizenden bewoners langs de Maas nu veel meer veiligheid biedt.
Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat zou ook naar Limburg komen voor de feestelijke afsluiting van het realiseren van de hoogwaterdoelstelling van het project Grensmaas. Maandag heeft ze laten weten dat ze verhinderd is.

Het risico dat dit soort beelden zich weer herhalen, is nu veel kleiner geworden.
Top