Home / Nieuws / Eerste hoogwaterbrug van Limburg geopend

Eerste hoogwaterbrug van Limburg geopend

‘San Francisco heeft z’n Golden Gate Bridge. Rotterdam z’n Erasmusbrug. En Illikhoven en Visserweert staan nu op de kaart met De Brök.

Wethouder Peter Pustjens van de gemeente Echt-Susteren liet er vrijdag 28 oktober in zijn toespraak tijdens de officiële opening van de eerste hoogwaterbrug in Limburg geen twijfel over bestaan. Hij is reuzetrots op de brug die Consortium Grensmaas al eerste mijlpaal van de uitvoering van het project Grensmaas op de noordelijke locaties heeft aangelegd.

Ook de inwoners van beide Maasdorpen zijn in hun nopjes met de brug die niet alleen een fraai panorama biedt van de rivierlandschap, maar met haar slanke silhouet ook mooi in de omgeving past. ,,Ik vind het allemaal geweldig”, zo verklaarde de 85-jarige Har Penders uit Illikhoven. Als oudste inwoner mocht hij samen met de 2-jarige Tom Ubachs, de jongste telg uit beide dorpen, het naambord van De Brök onthullen.

opening de brök
De onthulling van het naambord van de hoogwaterbrug

Enkele momenten eerder was wethouder Pustjens met een dumper van 40 ton al door het lint gegaan als eerste openingshandeling. Met de onthulling van het naambord werd de brug ook officieel voor het verkeer voor geopend verklaard.

Nagenoeg heel Visserweert en Illikhoven waren uitgelopen om getuige te zijn van de opening die werd opgeluisterd door schutterij St. Gregorius en de doedelzakspelers van de piperband Aldenghoor, die haar roots mede in Visserweert heeft. Directeur Kees van der Veeken kondigde aan dat de inwoners ook bij de resterende uitvoering kunnen blijven rekenen op een open houding van- en korte lijnen naar Consortium Grensmaas. De aanleg van de brug en de voortgang van het werk in Koeweide en Trierveld in Sittard-Geleen kregen in de laatste week van oktober overigens veel aandacht in de lokale, regionale en provinciale media.

opening de brök
Wethouder Pustjens ging als openingshandeling met een dumper door het lint

 

opening de brök
Limburgse doedelzakspelers en de schutterij van Illikhoven

 

Hoogwaterbrug De Brök
Hoogwaterbrug De Brök
Top