Home / Nieuws / Deltacommissaris op werkbezoek

Deltacommissaris op werkbezoek

Deltacommissaris Peter Glas komt vrijdag 29 maart op werkbezoek bij Consortium Grensmaas.

De deltacommissaris is verantwoordelijk voor de uitvoering van het nationale Deltaprogramma waarvoor jaarlijks 1,3 miljard euro ter beschikking komt. Dat programma behelst de uitvoering van een reeks maatregelen om Nederland ook op de langere termijn te beschermen tegen nieuwe overstromingen en tegen lange periodes van droogte als gevolg van de klimaatverandering.

Glas bezoekt onder meer de werklocatie Koeweide/Trierveld van het Consortium in Sittard-Geleen en bekijkt de gerealiseerde hoogwaterbescherming in Illikhoven en Visserweert.

Tijdens het werkbezoek krijgt Glas ook de mogelijkheden voorgeschoteld om Limburg met aanvullende ingrepen voor de langere termijn te beschermen tegen nieuwe overstromingen.

Dijkgraaf Patrick van der Broeck van Waterschap Limburg informeert de Deltacommissaris over het hoogwaterbeschermingsprogramma in Limburg en geeft tekst en uitleg hoe de provincie ervoor staat met de klimaatadaptatie. Peter Glas gaat onder meer het gesprek aan met bewoners die geconfronteerd zijn met wateroverlast en modderstromen als gevolg van extreme buien die teruggevoerd worden op de klimaatverandering.

Top