Home / Nieuws / Bezoekers tot uit Amsterdam

Bezoekers tot uit Amsterdam

Bezoekers van de open Grensmaasdag kwamen van heinde en verre.

Venlo, Ittervoort, Roermond, Venray, Maastricht, om maar enkele Limburgse steden en dorpen te noemen Zomaar wat reacties? “Gigantisch.” Of: “Fijn dat we het werk nu eens van dichtbij kunnen zien.” En: “Mooi dat het Consortium zo open opereert en we die open dag mogen meemaken”

Er was één bezoeker die er een rit van meer dan 200 kilometer en een overnachting over had om de open dag te kunnen bijwonen. Amsterdammer Van Ballegooy. Hij was jaren niet meer in zijn geboorteplaats in de regio Born geweest. Dit evenement wilde hij hoe dan ook bijwonen. Samen met zijn neef uit Horst aan de Maas had hij een fantastische dag. “Geweldig wat een mooi project met die gecombineerde doelstellingen van hoogwaterbescherming, natuurontwikkeling en grindwinning. De omvang van het werk moet je met eigen ogen zien. Beelden en woorden kunnen dat niet tot uitdrukking brengen. Werkelijk imposant.”
De Grensmaasdag leverde nog een bijzonder initiatief op. Een familiereünie stond voor een deel in het teken van de open dag. Zo’n 35 leden van een familie uit Echt-Susteren stemden het programma voor de reünie af op de open dag. Ze kregen een persoonlijke introductie van de organisatie.

De infomarkt, met stands van natuurverenigingen, modelvliegclub Swentibold, de gemeenten Echt-Susteren en Sittard-Geleen en streekproducten, trok ook veel belangstelling.
Top