Home / Nieuws / Record aantal schoolkinderen voor veldlessen Grensmaas

Record aantal schoolkinderen voor veldlessen Grensmaas

Een recordaantal van 1386 schoolkinderen heeft vorig jaar kennis kunnen maken met het project Grensmaas dankzij de veldlessen die in samenwerking met onder meer Rijkswaterstaat, Consortium Grensmaas, Ark Natuurontwikkeling, RivierPark Maasvallei, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie Maastricht worden georganiseerd.

Dat blijkt uit het jaarverslag 2022 over de Educatie in RivierPark Maasvallei.

Door het coronavirus waren de veldlessen in 2020 en 2021 nauwelijks mogelijk. De vrees, dat scholen na die gedwongen pauze massaal zouden afhaken, bleek ongegrond. In totaal deden 29 scholen mee aan de veldlessen. De 56 groepen schoolkinderen werden begeleid door zo’n 350 vrijwilligers. Tijdens de veldlessen konden de kinderen spelenderwijs kennis maken met flora en fauna, waaronder de Gallowayrunderen en Konikpaarden, bijzondere stenen verzamelen en waterbeestjes scheppen aan de rand van de Maasoever.

De veldlessen worden al nagenoeg vanaf de start van het project Grensmaas georganiseerd om kinderen vertrouwd te maken met de nieuwe gedaante van de Maas.

veldlessen
Beeld van de veldlessen langs de Grensmaas
Top