Home / Nieuws / Veldlessen bij Grensmaas lonken weer voor schooljeugd

Veldlessen bij Grensmaas lonken weer voor schooljeugd

Het coronavirus heeft de afgelopen twee jaar ook tot een drastische vermindering van het aantal veldlessen op de oevers van de Grensmaas geleid. In 2021 konden maar acht groepen van basisscholen in Zuid-Limburg daadwerkelijk worden bijgepraat over het project Grensmaas door natuurorganisatie Ark en het CNME in Maastricht. Normaal zijn dat zo’n 800 tot 1000 kinderen en begeleiders die spelenderwijs tekst en uitleg krijgen over de waterveiligheid, de grindwinning en de natuurontwikkeling: de drie hoofddoelstellingen van het project Grensmaas.

Hettie Meertens van Ark heeft goede hoop dat in 2022 ook voor het educatief programma van het project Grensmaas het oude normaal weer terugkeert. Onder het motto speurtocht langs de Grensmaas kunnen scholen zich weer aanmelden voor de veldlessen. Die lessen vinden in principe langs de Maasoever in Borgharen, Meers en Elba in Grevenbicht. Maar op verzoek is de schooljeugd op elke locatie van het project Grensmaas welkom.

Hettie Meertens: “Het enthousiasme over de veldlessen is onverminderd groot. Dat is belangrijk. Met de schooljeugd ontstaat zo een nieuwe generatie ambassadeurs voor de Grensmaas.”

veldlessen
Een beeld van de incidentele veldlessen in 2021 in Grevenbicht
Top