Home / Nieuws / Snikhete Grensmaasdag

Snikhete Grensmaasdag

Snikheet en vooral in de ochtenduren toch nog een grote opkomst. Dat was de open Grensmaasdag in Trierveld op zaterdag 18 juni waar de thermometer op het heetst van de dag 37 graden aanwees.

Uiteindelijk zijn er zo’n 2500 bezoekers komen opdagen. Favoriete evenementen waren het rondje met de vrachtauto voor kinderen, de boottochten en het dijken bouwen bij de stand van Waterschap Limburg. Ook het grindpaviljoen en de infomarkt, met veel archeologie, kon rekenen op behoorlijke belangstelling.

Dijken
Dijken bouwen met Waterschap Limburg

Met extra waterflessen voor vrijwilligers en standhouders en extra watertappunten voor bezoekers werd de hitte zo draaglijk als mogelijk gemaakt.

Het treintje dat uitjes maakte naar de vliegtuigshow van modelvliegclub Swnetibold en de natuur van Illikhoven/Visserweert, leverde passagiers wat extra verkoeling op en zat tot het laatste vol.

Uiteindelijk werd besloten de open Grensmaasdag een uurtje eerder, om 16 uur, af te sluiten.

grensmaasdag
Grote parasols voor wat extra schaduw

De dagen na de open Grensmaasdag kwamen er overigens veel complimenten binnen voor Rijkswaterstaat en het consortium voor de organisatie van het evenement.

Niet alleen van bezoekers, maar ook van (gemeente)bestuurders en deelnemers aan de infomarkt. Voordeel van de wat mindere drukte was dat vragenstellers over bijvoorbeeld de archeologische vondsten of het productieproces van grind wat meer ruimte kregen om het gesprek aan te gaan met deskundigen.
De Grensmaasdag leverde uiteindelijk ook positieve publiciteit op in kranten en op de radio.

Klik hier voor een filmimpressie van de Grensmaasdag.

grindpaviljoen
In de stands, zoals het grindpaviljoen, was het een geanimeerde sfeer

Harmonie Concordia uit Obbicht heeft met een muziekwedstrijd nog een bijzonder steentje bijgedragen aan de Grensmaasdag: wie levert de meeste trommelslagen in een halve minuut, of wie blaast de langste toon op een bas.

Uiteindelijk zijn er drie winnaars uit de bus gekomen die kaartjes krijgen voor het Grensmaasvallei cultuurfestival en een mooi boek. De winnaars zijn: Noortje Grijsbach, Michiel Smeets en Kirsten Teunissen. Concordia neemt contact met ze op.

Trommel en bas inzet van wedstrijd bij Open Grensmaasdag
Top