Home / Nieuws / Publieksdag RivierPark Maasvallei op zaterdag 7 maart

Publieksdag RivierPark Maasvallei op zaterdag 7 maart

Alle inwoners van beide Limburgen aan weerszijden van de Grensmaas moeten kennis kunnen nemen van het moois dat RivierPark Maasvallei aan wandelaars en fietsers biedt.

Daarom organiseert het RivierPark zaterdag 7 maart een open dag in Itteren. Die sluit aan op de officiële opening een dag eerder van het archeologisch bezoekerscentrum in Kasteelhoeve Hartelstein.

Bezoekers van de open dag kunnen niet alleen kijkje nemen in de tentoonstellingsruimte, maar krijgen ook wandelingen aangeboden in het natuurgebied onder begeleiding van Maasverkenners.

publieksdag
De flyer met de uitnodiging voor de publieksdag

Teams van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Rivierpark Maasvallei, Rijkswaterstaat, archeologische diensten en Consortium Grensmaas staan klaar om belangstellenden tekst en uitleg te geven over de natuurontwikkeling, hoogwaterbescherming en de archeologische bodemonderzoeken.

De kringwinkel en het café van Hartelstein zijn doorlopend geopend om spulletjes te bekijken en een hapje en een drankje te nuttigen. De binnenplaats van de kasteelhoeve is feestelijk aangekleed met kraampjes.

Voor de kinderen zijn er ook allerlei activiteiten. Zo zijn er grote waterblokken, waarmee je zelf spreukjes kunt vormen.

De open dag op zaterdag 7 maart begint om 11 uur en duurt tot 16 uur. Rond Kasteelhoeve Hartelstein is parkeergelegenheid voor bezoekers die van verderaf komen. Voor bezoekers uit de regio is volop ruimte om fietsen te stallen.

Voor nadere info zie ook www.rivierparkmaasvallei.eu/nl/publieksdag-hartelstein

Top