Home / Portfolio / Reinier de Poorter

Reinier de Poorter

Reinier de Poorter – Directeur Geo-Control

‘Beeldvorming van het verleden is achterhaald’


Reinier-de-Poorter

“De beeldvorming over grindproducenten is gebaseerd op ervaringen uit het verleden. Toen de sector inderdaad nogal gesloten opereerde. Die beeldvorming doet echter geen recht aan de actuele manier van werken.

De grindsector wordt gevormd door bedrijven die oog hebben voor het landschap en in alle openheid de dialoog met de omgeving aangaan. Ja, het zijn nog steeds ondernemingen die grind uit de grond halen. Grind blijft nodig als bouwgrondstof. We zorgen nu voor projecten die een toegevoegde waarde leveren voor de samenleving. Dat kan natuur zijn, recreatie, woningbouw en ook veiligheid, zoals bij het project Grensmaas.

Het eindresultaat mag er vaak zijn. Kijk eens naar het Stevolgebied in Stevensweert en Ohé en Laak. De bevolking van de twee dorpen is reuze trots op het natuurgebied dat we hebben opgeleverd. Dat geldt ook voor Natuurmonumenten. En steeds meer recreanten weten Stevol niet alleen te vinden, maar ook hogelijk te waarderen.

De grindproducenten zijn tegenwoordig moderne, maatschappelijk geëngageerde ondernemers, die weten waar ze het over hebben. Die gaan voor het resultaat. Om zo’n mooi project als de Grensmaas bijvoorbeeld tot een goed einde te brengen. Ook al is het niet altijd gemakkelijk. En ook al zou je willen dat de besluitvorming bij de overheid wat sneller verloopt”.

Top