Home / Portfolio / Evert Hof

Evert Hof

Evert Hof – Hoofduitvoerder Project Grensmaas

‘Apetrots over resultaten’


Evert Hof Grensmaas

“Dat grootschalige grondverzet maakt het werk echt leuk. De permanente zoektocht naar de grenzen van die machines om het maximale rendement te behalen. Een zo groot mogelijke productie in zo kort mogelijke tijd. Dat is telkens weer de uitdaging. Uiteraard met topkwaliteit. We werken met innovatieve en duurzame vrachtauto’s en kranen met steeds meer capaciteit, steeds hogere snelheid en minder brandstofverbruik.

Ik werk vanaf 2008 voor het project Grensmaas namens aandeelhouder Boskalis. Ik ben eindverantwoordelijk voor het grondverzet op de werklocaties. Dat betekent dagelijks overleg met zo’n 70 medewerkers en de zorg voor een zo efficiënt mogelijk inzet van het materieel. Ik ben een buitenmens, dus ben een groot deel van de dag bij het werk zelf te vinden. Ja, ruwe bolster, blanke pit is wel een typering die bij me past. Ik hecht aan het naleven van regels en afspraken. Zeker bij de uitvoering van zo’n groot project.

Mensen die me kennen, weten ook mijn zachte kant te vinden. De sfeer op het werk is trouwens prima. Dat heeft ook alles te maken met de medewerkers. Nooit te beroerd om een tandje bij te zetten, of een uurtje langer te werken. Dat is elders in het land toch echt anders. Het Consortium is een platte organisatie, met korte lijnen en ook dat werkt prettig.

Ik zit al 40 jaar in de aannemerij. Heb het werk met de paplepel ingegoten gekregen van mijn opa en mijn vader. Ik ben apetrots over onze resultaten. Geweldig om te zien hoe de Maas hoogwaters nu veel gemakkelijker de baas is door onze ingrepen. Ik geniet ervan hoe piekfijn onze werklocaties erbij liggen. En alle respect voor de wijze waarop het Consortium de bewoners aan de hand meeneemt.

In de aanloop naar de uitvoering zijn de mensen altijd sceptisch, maar telkens weer proef je uiteindelijk veel waardering. Ik ben een Brabander. Mijn roots liggen in Dongen. Die eerste jaren bij het project Grensmaas heb ik er nooit over nagedacht, maar Limburg was ook mooi geweest om te wonen.”

Top