Home / Portfolio / Dré Pustjens – Roosteren

Dré Pustjens – Roosteren

Dré Pustjens – Roosteren

‘Het heeft allemaal te lang geduurd’


,,Mijn God, wat overkomt ons. We hadden er nooit op gerekend dat het water tot in de kern van Roosteren zou komen.

We werden die decemberdag in 1993 wakker door het geklots van het water. De reddingsbootjes voeren door de straat. Onwezenlijk. Het souterrain stond tot aan het plafond onder water. Zeg maar twee meter hoog. Uiteindelijk hoorden we dat de dijk bij Illikhoven was doorgebroken. Roosteren was de dupe.

De afgelopen jaren heb ik me geel en groen geërgerd aan de besluiteloosheid van de politiek over de rivierbescherming. De dijken die in 1995 werden opgehoogd, bleken al snel te laag. Ze boden niet de beloofde bescherming. We hebben dus al die jaren extra risico’s gelopen. Zo behoor je als overheid niet met je burgers om te gaan. Nu is de uitvoering van de Grensmaas dan eindelijk aan de gang.

Ik vind het prima en heel veel mensen in Roosteren denken er net zo over. Ik ben blij dat Roosteren door goed overleg met Rijkswaterstaat als eerste project van de Grensmaas aan de beurt is geweest. De stroomgeleidingsdam in combinatie met de rivierverbreding en verdieping levert ons dorp nu veel meer bescherming op. En dat geeft gewoon een goed gevoel.”

dre_pustjens

Top