Home / Portfolio / Francois Verhoeven

Francois Verhoeven

Francois Verhoeven – Projectleider

‘Die veiligheid moet op orde zijn’


Francois-Verhoeven

‘Ik ben een man van de praktijk. Mijn motto? Gewoon goed werk leveren. Uiteraard zoveel mogelijk in samenspraak met de omgeving. De omgang met de mensen is in dit project van groot belang. We werken dicht bij dorpen en daar moet je rekening mee houden. We zoeken dan ook vaak het persoonlijk contact met de inwoners op. Zeker als er opmerkingen of klachten zijn. Je merkt dat de mensen die persoonlijke aanpak op prijs stellen.

Het is altijd mooi als papieren ontwerpen ook echt werkelijkheid worden. De werklocatie in Itteren is dan natuurlijk het neusje van de zalm. Imposant. Het verwerkingsbekken, het voordepot met z’n bunkers en transportbanden. De twee afgemeerde verwerkingsinstallaties. Dat gaan we ook aanleggen in Trierveld bij Schipperskerk. Een mooie uitdaging. En ik ben trots op de uitvoering in Geulle aan de Maas. In een recordtempo uitgevoerd in goede samenwerking met de bewoners, die aanvankelijk heel kritisch waren en uiteindelijk enthousiast zijn.

De Grensmaas is niet m’n eerste project in Limburg. Ik was eerder aan de slag in onder meer het Stevolgebied in Stevensweert en Ohé en Laak. Daar zijn de inwoners heel blij met het natuurgebied dat we hebben opgeleverd. Stevol wordt inmiddels de noordelijke poort naar de Grensmaas genoemd. Het hele gebied van Maastricht tot Roermond heeft straks natuurlijk enorm veel recreatieve mogelijkheden. Het is goed om te zien dat die natuur in Borgharen en Geulle aan de Maas ook al tot veel positieve reacties leidt. Niet alleen bij de bevolking maar ook onder deskundigen.

Want je hebt het wel over de leefomgeving en de hoogwaterbeveiliging van al die inwoners van de Maasdorpen. Die veiligheid moet op orde zijn. Met een mooi, natuurrijk woonklimaat voor de mensen.’

 

Top