Home / Nieuws / Natuur Borgharen heeft tijd nodig

Natuur Borgharen heeft tijd nodig

Het Limburgs parlement heeft vrijdag 2 oktober het project Grensmaas bezocht. De Statenleden werden in Kasteelhoeve Hartelstein in Itteren  niet alleen bijgepraat over de actuele stand van zaken rond het project Grensmaas, maar kregen van provinciaal topambtenaar Theo Reinders ook de bredere context van de rivierbeveiliging nu en in de toekomst voorgehouden.

De provinciale politici kregen als afsluiting ook een rondleiding op de werklocatie in Itteren en bezochten de rivierverruiming en het natuurgebied in Borgharen. Veel gehoorde conclusies: ,,Nooit geweten, dat het project Grensmaas deze gigantische omvang heeft. En wat een indrukwekkend materieel.

Overigens waren niet alle politici even blij met de aanblik van de natuur in Borgharen. Er werd zelfs een enkele kritische tweet de wereld ingestuurd. De critici hadden al een gevarieerde en kleurrijke natuurontwikkeling verwacht. Maar dat heeft tijd nodig, zo benadrukt Hettie Meertens van Ark Natuurontwikkeling.

,,Het landschap is door de graafwerkzaamheden helemaal op z’n kop gezet. De natuur moet zich weer stap voor stap ontwikkelen. Er zijn enkele jaren mee gemoeid voordat het beoogde, mooie mozaïeklandschap met graslanden vol bloemen, oerbos met lianen en bloeiende struwelen zich ontwikkelt. Maar het gebeurt gegarandeerd”, zo verzekert Hettie Meertens.

Top