Home / Nieuws / Maxime Verhagen over project Grensmaas

Maxime Verhagen over project Grensmaas

‘Een gigantische inspanning om
overstromingsrisico te verkleinen’

Voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland beschouwt het project Grensmaas als ‘een gigantische inspanning om het overstromingsrisico voor de bewoners langs de Maas in Limburg te beperken’.

Verhagen, oud minister van Buitenlandse zaken én Economische zaken, was donderdag 29 juni op werkbezoek bij Consortium Grensmaas. Hij kende het project, maar was verrast door de omvang van de werkzaamheden en de inzet van speciaal materiaal, zoals kranen en vrachtauto’s die voor het project Grensmaas zijn geconstrueerd.

Verhagen bezocht de werklocaties Trierveld in Sittard-Geleen en Visserweert in Echt-Susteren. Hij bekeek ook de rivierverruiming en de natuurontwikkeling in Borgharen. ,,Mooi die extra toegevoegde waarde in de vorm van nieuwe natuur. Dit is echt een fantastisch project en dat ga ik vanaf nu ook uitdragen”, aldus de voorzitter van Bouwend Nederland.

Verhagen voorspelde overigens dat de grindafzet, de motor van het project Grensmaas waarmee de hoogwaterbescherming en de natuurontwikkeling worden betaald, de komende jaren weer zal aantrekken.

,,Als het gaat om de infrastructuur en de woningbouw is er de komende jaren gigantisch veel werk aan de winkel. In Nederland voldoen 8000 bruggen niet meer aan de eisen. Dit jaar zitten we weer op een peil van 50.000 nieuwbouwwoningen, maar er is behoefte aan 80.000. Het nieuwe kabinet zal daarin fors moeten investeren,” aldus Verhagen.

Maxime Verhagen en Kees van der Veeken
Maxime Verhagen en directeur Kees van der Veeken van Consortiium Grensmaas
Top