Home / Nieuws / Loe Visschers uit Elsloo dolgelukkig met dassentunnel

Loe Visschers uit Elsloo dolgelukkig met dassentunnel

In opdracht van Consortium Grensmaas wordt er tot kerst gewerkt aan de installatie van een dassenbuis van zo’n 110 meter aan de brug over het Julianakanaal bij Elsloo. De das kan via die tunnel veilig de oversteek maken over het Julianakanaal en daarmee wordt het leefgebied van het dier verder uitgebreid.

Niemand in Limburg is gelukkiger met die voorziening dan Loe Visschers uit Elsloo. De 90-jarige Loe zet zich z’n hele, lange leven al in voor het welzijn van de das. Als kind van vier ging hij met z’n vader al mee om urenlang de activiteiten rond dassenburchten te observeren. Door zijn inzet wemelt het in Stein van de dassenvoorzieningen. Hij heeft acties gevoerd voor de das, dassencursussen geschreven en dassenbeschermers begeleid en opgeleid. ,,Het mag vreemd klinken, maar bij mij komt de das voor de vrouw,” zo verklaart Visschers.

Loe: ,,Die dassenbuis aan de brug is natuurlijk helemaal schitterend. Fantastisch dat  het dier op deze manier de helpende hand wordt gereikt. Als de buis echt tot een drukbezochte dassenroute uitgroeit, verdient het Consortium een onderscheiding en van mij een omhelzing.”

brug Elsloo
De brug over het Julianakanaal bij Elsloo

 

das
De das
Top