Home / Nieuws / Kerkje Schipperskerk nieuwe presentatieruimte Consortium Grensmaas

Kerkje Schipperskerk nieuwe presentatieruimte Consortium Grensmaas

Het project Grensmaas, het grootste rivierproject van Nederland, trekt veel internationale belangstelling. Nu Consortium Grensmaas de blik steeds nadrukkelijker richt op de uitvoering van de noordelijke locaties in de gemeenten Sittard-Geleen en Echt-Susteren, moet er ook een nieuwe uitvalsbasis komen voor de ongeveer honderd excursies die jaarlijks voor binnen- en buitenlandse delegaties van overheden, bedrijfsleven en onderwijs worden georganiseerd.

Consortium Grensmaas heeft daarvoor het oog laten vallen op het fraaie kerkje in het hart van Schipperskerk. Met de eigenaren van de kerk, Marieke Russel en haar echtgenoot, zijn inmiddels de eerste principe-afspraken gemaakt over ontvangsten van bezoekersgroepen. In het voormalige godshuis is een mooie, grote presentatieruimte beschikbaar, waar ook al muziekuitvoeringen en exposities zijn gehouden.

Kasteelhoeve Hartelstein in Itteren is de locatie waar het Consortium vanaf 2008 al zo’n 12.000 bezoekers uit de hele wereld heeft ontvangen voor rondleidingen. Twee open Grensmaasdagen, met de kasteelhoeve als epicentrum, trokken 5000 bezoekers. Eind 2017 worden de werkzaamheden in Itteren afgerond.

schipperskerk
Het kerkje in Schipperskerk (foto Martin Stevens)

Top