Home / Nieuws / Jongensdroom die uit is gekomen

Jongensdroom die uit is gekomen

Ook na 45 jaar geniet hij nog van elke werkdag als machinist op een van de hydraulische kranen die dag in, dag uit tonnen zand en grind opgraven langs de Grensmaas. Niet zo verwonderlijk. Al vanaf de basisschool droomde Andries den Breejen (60) later zijn brood te kunnen verdienen op de kraan.

Als jochie mocht hij een paar keer mee de kraan op met zijn zwager. En hij was verkocht. Voor altijd. Als 15-jarige ging de Brabander bij Van Oord aan de slag, een van de partners binnen Consortium Grensmaas. In de laatste week van juni werden hij én zijn kraan in de bloemetjes gezet. Een 45-jarig jubileum op de kraan blijft immers bijzonder. Andries heeft genoten van dat eerbetoon van de collega’s. Vanaf de start van het project Grensmaas in 2008 is Andries er trouwens al bij. In Itteren, Borgharen en nu in Geulle aan de Maas. Eerder werkte hij aan grote projecten, zoals de HSL, de zeedijk in Friesland en stadsuitbreidingen in Rotterdam.

,,De liefde voor het vak is onverminderd groot. Die kraan is prachtig én geweldig. Je ziet elke dag weer het resultaat van je werk en je creëert samen een nieuw landschap langs de Maas. En bij de Grensmaas zit je heerlijk buiten in de natuur.”

Andries woont in Werkendam. Een te lange rit om dagelijks te maken. Daarom heeft hij een pension gezocht in Borgharen. Daar kennen de inwoners hem na ruim vijf jaar inmiddels. ,,Ze schieten me vaak aan om te vragen hoe het met het werk staat. Ze zijn blij dat er met ons werk een einde komt aan de overstromingen.

Wat me opvalt aan Limburg? De geweldige gastvrijheid”. Wat vindt hijzelf van het project Grensmaas? Andries: ,,Een heel mooi werk en alle inspanningen waard. Ook de mensen in Limburg hebben recht op veiligheid en droge woningen.”


kraanmachinist

Andries den Breejen op zijn kraan in Geulle aan de Maas (foto Consortium Grensmaas)

Top